header banner
Default

Na de overwinning op Hilvaria is VV De Valk ongeslagen naar de winterstop gegaan

Table of Contents

De competitie zit er voor het jaar 2023 nu op voor VV De Valk, na de overwinning op Hilvaria, wat een tweede plaats betekent in de 2de Klasse D, met één punt achterstand op koploper Oirschot Vooruit.

/ Marc Jansen

• Beeld - Henry Jansen

Het mooiste moment van de wedstrijd was een kwartier voor het einde toen middenvelder Robin Smets onder luid applaus van het thuispubliek zijn rentree maakte voor De Valk.

In de beginfase was het nog slordig aan de kant van De Valk en daar wist Hilvaria al vroeg van te profiteren. Uit een hoekschop kopte verdediger Tom van Beers de bal in de doelmond en was het middenvelder Sem Hendriks die met een bekeken kopbal in de kruising de bezoekers uit Hilvarenbeek op voorsprong bracht: 0-1. Een klein kwartier later wist De Valk de opgelopen schade te herstellen, een inzet van Gideon Pieschel kwam via Alberto Puts voor de voeten van Antonio Balta voor de snelle gelijkmaker: 1-1.

Ondanks dat De Valk bij vlagen slordig speelde kreeg het diverse kansen om voor de rust nog op voorsprong komen. Joran Vermeulen kreeg een opgelegde kans, maar schoot in de handen van doelman Stan Damen. Ook een kopbal van Mauro van Houtum miste het doel op enkele centimeters. Bij een scherpe voorzet van Gideon Pieschel konden zowel Appie Azmani als Joran Vermeulen de voorzet niet tot doelpunt gepromoveerd worden.

In de tweede helft bleef De Valk naarstig zoeken naar een tweede treffer. Een kopbal van Mauro van Houtum dat net naast het doel belandde, betekende het eerste wapenfeit. Maar enkele minuten later was het dan wel raak, een voorzet van Luuk Broers vanaf de linkerkant werd met een zeer fraaie omhaal van Alberto Puts tot doelpunt gepromoveerd voor de terechte 2-1 voorsprong voor De Valk. Hilvaria moest nu wat meer komen en gaf daarmee De Valk wat meer ruimte. Zo kreeg Luuk Broers de kans om uit te halen, maar zijn inzet belandde recht op doelman Stan Damen in zijn handen.

Halverwege de tweede helft werd Hilvaria dreigend met een vrije trap die via Tom van Beers op het hoofd kwam bij Teun Nieuwkerk, de inzet viel bovenop de lat en kwam De Valk goed weg. Enkele minuten later werd de wedstrijd in het slot gegooid, na een snelle aanval via Gideon Pieschel was het topschutter Joran Vermeulen die beheerst de derde treffer voor de thuisploeg binnen wist te schuiven voor een 3-1 voorsprong. Hilvaria dat enkel met een schot van aanvaller Joerie van Rijswijk nog van zich liet spreken, wist dat het zonder punten sportpark 't Valkennest moest gaan verlaten. In de slotfase maakten Luc Schoofs en Sander van Riet van de O23 hun officiële debuut voor De Valk wat ook een mooi moment genoemd mag worden.

Een kwartier voor het einde maakte Robin Smets die sinds 29 mei ontbrak binnen de wedstrijdselectie van De Valk zijn rentree, wat een geweldige opsteker is voor de middenvelder en ook richting de tweede seizoenshelft. Het geeft voor hoofdtrainer Nik Bierens nog meer opties binnen zijn selectie, zeker als de geblesseerden Ferre Devos, Koen van Steensel, Sam Poos en Dion Vermeulen straks ook weer aan gaan sluiten.

Aanstaande donderdag sluit De Valk officieel de eerste seizoenshelft af met de bekerwedstrijd tegen Bergeijk. De wedstrijd zal om 20.00 uur aanvangen op 't Valkennest.